Dec. 10, Brussel: Oorlog tegen het volk – Boekvoorstelling en debat met Dr. Jeff Halper

 

Mede-georganiseerd door

Een Andere Joodse Stem (EAJS) en Unie van Progressieve Joden van België (UPJB)

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Mensenrechten

en de 5de Nacht van Chanoeka

 

Donderdag 10 december 2015, 19.30

Overwinningsstraat 61 (Rue de la Victoire), 1060 Brussel

JHalper_Book_Cover

PROGRAMMA:

  • Aansteken van Chanoeka kaarsen
  • Boekvoorstelling door dr Jeff Halper

Jeff Halper volgt in zijn boek Israël’s export van wapens, veiligheidssystemen en bewakingstechnologie. Die zijn ontworpen in de ‘laboratoria’ van de Palestijnse Bezette Gebieden. Israël exporteert, als het ware, zijn  ervaring opgedaan In Palestina. Het leidt militairen, politie en staatsveiligheidsdiensten op en levert die over heel de wereld. Economische en politieke elites in verschillende landen willen meer en meer hun privileges beschermen en door die export van wapens en expertise heeft Israël zich een plaats weten te verzekeren in het hart van de globale pacificatie van de heersende wereldorde.

Dr. Jeff Halper heeft een doctoraat in antropologie. Hij is auteur, geeft lezingen én is politiek activist. Hij is geboren in de VS en emigreerde in 1973 naar Israël. Hij is tevens mede-oprichter en voormalig voorzitter van het Israëlisch Komitee tegen Huisvernielingen. (ICAHD) – een geweldloze, actiegerichte Israëlische vredes- en mensenrechtenorganisatie die zich verzet tegen de  bezetting en meer specifiek tegen het beleid van het vernielen van huizen van Palestijnse burgers. Hij is momenteel  coördinator van het ‘Oorlog tegen het volk’ project van het ‘People Yes’ netwerk (TPYN).

  • De Belgische-Israëlische militaire uitwisseling

Bewegingstechnologieën ontwikkelde door Israëlische veiligheidsfirma’s om Palestijnen te controleren worden nu ook geïmporteerd in Belgische steden en buurten. Belgische bedrijven maken winst door wapens exporteren of transporteren naar Israël. Kunnen we hier in België ons verzetten tegen de Belgische link met de Israëlische bezetting?

Itamar Shachar, lid van Een Andere Joodse Stem, geeft een schets van de Belgische campagne voor een militair embargo tegen Israël.

  • Debat met het publiek

Moderator: Dr. Anja Topolski, mede-oprichtster van Een Andere Joodse Stem

De voertaal is Engels met vertaling naar het Frans

Meer informatie: infoeajs@gmail.com