Opinie: Ik voel diepe schaamte bij de miserabele reactie van Freilich

Lees een opiniestuk door onze lid, Emmanuel Stein:

http://www.demorgen.be/opinie/-ik-haat-en-ik-bemin-israel-in-een-notendop-b7429d2cf/

 

Wij, EAJS, keuren de gedwongen uitzetting van activiste Brigitte Herremans, afgelopen weekend in Israël, ten stelligste af. Het is verontrustend dat een land dat zichzelf als “democratisch” bestempelt steeds repressiever optreedt ten aanzien van kritische stemmen in binnen- en buitenland, en deze stemmen als een bedreiging van de openbare veiligheid catalogeert. Dit betekent een groot verlies voor Israël zelf, dat met het zwart maken van NGO’s en het monddood maken van activisten meer en meer vereenzaamt in een hard en verarmd discours waar geen plaats is voor een grondige invraagstelling en voor een pluralisme aan meningen over het beleid.