50 jaar van Israelische bezetting: Hoe zijn zijn we hier geraakt en waar gaan we naartoe

Een Andere Joodse Stem/Another Jewish Voice en Le Space nodigt u uit op een avond met de kritische Israëlische journalist Amira Hass:

50 jaar van Israelische bezetting: Hoe zijn zijn we hier geraakt en waar gaan we naartoe

Maandag 12 juni 2017, 20.00

 

 

 

Amira Hass is reporter en commentator over de Israëlische bezetting sinds 1993 voor het Israëlische dagblad Haaretz.Zij is Geboren in Jerusalem in 1956 en is de dochter van twee Holocaust overlevers. Gedurende drie jaar leefde zij in Gaza waar zij haar alom geprezen boek: “Drinking the Sea of Gaza” schreef. Sinds 1997 leeft zij op de Westelijke Jordaanoever in Ramallah. Twee compilaties van haar artikels zijn later gepubliceerd, samen met haar artikels uit het Italiaanse weekblad “Internationale”.

Zij heeft uitgebreid geschreven over het Israëlisch regime van restricties en fragmentering van beweging in het Palestijns gebied en maatschappij, en was een van de eerste die twijfelde over de Oslo akkoorden.

Amira Hass zal de inzichten delen van haar journalistiek werk, de recente ontwikkelingen van de Israëlische beheersing over de Palestijnen en discussiëren hoe wij kunnen verwachten dat de situatie zal evolueren in de nabije toekomst.
Hass’ lezing zal gevolgd worden met een Q&A met het publiek.

Het gebeuren zal plaats hebben in Le Space, Sleutelstraat 26, Rue de la Clé, 1000 Brussel.