From ‘Ethnocracity’ to Urban Apartheid Gesprek met Prof. Haim Yacobi en Dr. Omar Jabary Salamanca

From ‘Ethnocracity’ to Urban Apartheid
Gesprek met Prof. Haim Yacobi
en Dr. Omar Jabary Salamanca

Zaterdag, 7 October 2017, 18:00
Deuren 17:30
Het Goudblommeke in Papier (La Fleur en Papier Doré)
Cellebroersstraat / Rue des Alexiens 55, 1000 Brussels

Haim Yacobi spreekt over logica van segregatie in Oost Jerusalem en de geopolitiek van buurtschap. Omar Jabary Salamanca zal de discussie openen, gevolgd door een Q&A met het publiek.

Inkom is gratis, maar een attentie is welkom om kosten te dekken. Registratie is niet verplicht maar aangeraden, via infoeajs@gmail.com

Haim Yacobi is een Israelische architekt en stads wetenschapper die op de kruising werkt van politiek, aardrijkskunde en stedebouwkundig onderzoek. Hij heeft zich onlangs aangesloten aan het Development Planning Unit van het Londense University College als professor in Volksgezondheid. Zijn academische onderzoeken en publicaties focussen op steden als culturele en sociale instanties, een perspectie die bredere politieke kwesties toelaat te onderzoeken vanuit het stedelijk model. Yacobi is de auteur van menige publicaties inclusief “Rethinking Israeli Space: Perifery and Identity” en “The Jewish-Arab City: Spatio-Politics in a Mixed Community”, beiden uitgegeven by Routledge.

Omar Jabary Salamanca is een stedelijk geograaf, postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Gent. Zijn werk bevindt zich aan de intersectie van stedelijk onderzoek, settler colonialism, politieke economie en Midden Oosten onderzoek. Schetsend op de geschiedenis en geografien van wegen en de electriciteits infrastructuur in Palestina, bestudeert hij hoe de wegen deze socio-technische netwerken aangelegd zijn, bedacht en beheerst zijn maar ook hoe zij ervaard en gecontesteerd worden.
Hij is lid van het stuurcomité van het International Critical Geography Group en co-organisator van het Eye On Palestine Kunst en Film Festival.