Publiek Debat: Post-verkiezingspanel met perspectieven uit Israël, Palestina en de Diaspora

ZONDAG 26 APRIL, 18.00 – 20.00,  PIANOFABRIEK (Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis)

Sprekers:

Dr. Doaa Elnakhala is woonachtig te België en onderzoekster van het Midden-Oosten en Noord Afrika. Ze is gedoctoreerd aan het Departement van Beleidswetenschappen van de Universiteit van Texas in Austin, VS. Sinds 2009 heeft zij onderzoeksassistentie verricht aan de George Washington, Universiteit van Harvard, Universiteit van Oslo en de Universiteit van Indiana. Haar focus is de Palestijnse kwestie, het Palestijns-Israëlisch conflict en het Midden-Oosten.

Guilel Treiber is doctoraatstudent Politieke Filosofie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij gaf in Israël en Europa uiteenzettingen over de verscheidenheid aan Joodse visies inzake Israël, Palestina en over het Joodse leven in Europa. Hij was in Jeruzalem actief in studentenorganisaties met als doel de empowerment van gemarginaliseerde gemeenschappen.

Ilana Sumka is de oprichtster en directeur van het Centrum voor Joods Geweldloosheid, met als doel geweldloos verzet tegen de bezetting, steun geven aan het Palestijns geweldloos verzet. Zij was ook directeur van het Centrum voor Ontmoeting (Encounter) in Jeruzalem dat ontmoetingen opzet tussen Palestijnse en Joodse inwoners. Ze heeft tevens 20 jaar werkervaring op gebied van Amerikaanse en internationale dossiers inzake sociale rechtvaardigheid.

Inschrijven: info@eajs.be